SPIEGELTENT FESTIVAL

17 t/m 27 augustus

PROGRAMMA SPIEGELTENT    Kaartverkoop is gestart!

INTRODANS
Vier dansen

22, 23, 24 en 25 aug. 20.00 u.voorprogramma
Dansgezelschap Introdans uit Arnhem is (inter-)nationaal vermaard met eigentijds en creatief ballet waar het dansplezier vanaf spat.
Tijdens het Spiegeltentfestival geeft Introdans een uniek voorprogramma met vier choreografieën. ‘Het Debat’ (choreografie Ton Wiggers) is een vraag-antwoordspel tussen dansers en muziek. En drie werken van Robert Batt-le: het zwoele jazzy ‘Ella’, het energieke ‘Takademe’ en een hilarische powerstuk ‘Three’.Workshop  Oud en jong danst in de Spiegeltent
woensdagmiddag 23 aug. 14.00 en 15.30 u.
Wat is er leuker dan samen met je vader, je oma, de oppas of verzorger te dansen en plezier te hebben? Omdat je nooit te oud bent om te dansen geeft Introdans een leuke actieve workshop voor verschillende generaties. Oud en jong gaan samen aan de slag onder leiding van dansdocenten van Introdans. Een danservaring die naar meer zal smaken en waar je nog lang van nageniet. Deelname gratis, maximaal 10 koppels (oudere en jongere, van 6 tot 96 jaar), danservaring of speciale kleding niet nodig. Gaarne vooraf aanmelden.dinsdag 22 aug. 20.00 u.
Toontje Lager met Erik Mesie

Een van de populairste Nederlandstalige bands van begin jaren tachtig, staat na meer dan dertig jaar in een vernieuwde samenstelling aangevoerd door zanger Erik Mesie weer op het podium. Onder de bezielende leiding van Erik kun je genieten van hits als ‘Net als in de Film’, ‘Zoveel te doen’ en natuurlijk ‘Stiekem gedanst’. Maar ook het minder bekende repertoire komt ruimschoots aan bod zoals ‘Vroeg of laat’, ‘Lente in Twente’, ‘In gedachten’ en ‘Het doet pijn’. En wat te denken van het gevoelige ‘Zonder jou’ de solohit van Mesie uit 1986. Een onvergetelijke avond vol (jeugd)sentiment voor iedereen die toen jong was. Maar zeker ook voor jonge mensen van nu, die verder willen kijken dan de hedendaagse muziek. Kom genieten van de muziek en de ver- halen achter de liedjes die Erik met zijn innemende persoonlijkheid op humoristische wijze in zijn aankondigingen verwerkt.

woensdag 23 aug 20.00 u.
Broken Brass Ensemble

Een compleet nieuwe kijk op brass music. Broken Brass Ensemble mixt de New Orleans-sound met hiphop, funk en soul. Vele zalen en festivals in heel Europa zetten ze al op z’n kop. Net weer een nieuw album uitgebracht:
‘Astonishing Tales from the Brass Dimension’. Laat je in de Spiegel-tent omver blazen door de aanstekelijke en onweerstaanbare mu-ziek van dit 8-koppige brass-monster.donderdag 24 aug. 20.00 u
Sven Ratzke

‘Homme Fatale’
Een gloednieuwe show in een speciale spiegeltent versie.
Sven Ratzke is een ongrijpbaar fenomeen. Hij kan schieten van licht entertainment naar burlesk cabaret, van theatraal dramatisch terug naar intieme ontroering. Altijd zeer muzikaal en simpelweg onweerstaanbaar. Waar anders dan in onze authentieke Spiegeltent valt het allemaal logisch op zijn plek? Komt dat zien en laat u verrassen!

vrijdag 25 aug. 17.00 u.
Arnhems Nieuwscafé

Het actuele nieuws gepresenteerd door Bob Roelofs in samenwerking met Arnhem-Direct en IkHouVanArnhem. Met enkele prominente organisatoren wordt gesproken over het evenementenbeleid in Arnhem. Komen de kleine evenementen in de verdrukking door de grote, massale publiekstrekkers?

vrijdag 25 aug. 20.00 u.
HGO Brass

Zeven koperblazers van het Gelders Orkest treden buiten de klassieke comfortzone van het symfonieorkest. Anders dan de decibellen en volheid van een ondersteunende kopersectie, vormen ze in de Spiegeltent een hecht ensemble met de intieme sfeer van een kamerorkest. Met drie trompetten, twee trombones, een bastrombone en tuba. Oude en nieuwe muziek in fijntjes uitgebalanceerd samenspel. Echt iets bijzonders!
Tonnie Kievits, Bob Koertshuis en Jacq Sanders (trompet) Jilt Jansma en Christian Ansink (trombone) Dick Bolt (bastrombone) en Arjan Stroop (tuba)zaterdag 26 aug.
15.00 u.
Tango Flor de Fango

In kader van het Summerdaze Tango festival nodigt El Corte u uit te komen tango dansen op de mooie ronde eikenhouten dansvloer van de spiegeltent.
20.00 u.
Arnhemse Avond in Top 2000 sfeer

Een herbeleving van de nostalgische sfeer van de Arnhem Avond. Het is een mengeling van bekende en onbekende Arnhemmers en gezellig swingen. Nu in een hedendaagse Top 2000-stijl gepresenteerd door Emiel Hartkamp en Bob Roelofs. De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, het beroemdste Amsterdams straatorkest, komt tussendoor de boel op stelten zetten. En er speelt een live Top 2000 band.

zondag 27 aug. 12.00 u.
Thompson Bridge Band

De Thompson Bridge Band uit Grave is genoemd naar de Thompson brug over de Maas bij Grave. In 1944 leidde de Amerikaanse luitenant Thompson de verovering van de brug bij Grave. Voor de band staat de brug symbool voor Verbinden. Ze spelen de evergreens van de bigbandmuziek zoals ‘In the Mood’, en swingende Latin nummers zoals ‘Oye Como Va’ van Carlos Santana. Ook popnummers, zoals ‘A night like this’ en ‘Liquid lunch’ van Caro Emerald en ‘River deep mountain high’ worden met veel enthousiasme en plezier uitgevoerd. En er kan Lindy Hop gedanst worden.
NB. Dit oorspronkelijke vlotconcert is verplaatst naar de Spiegeltent.

zondag 27 aug.    14.00 u.
Hopla! Lindy Hop dansen

met de DJ dB en Didier Mais Non. In de 30er, 40er en begin 50er jaren is jazz en blues in al zijn variaties in Harlem New York dé muziek waarop gedanst en geswingd wordt in clubs zoals Savoy Ballroom, Cotton Club en Apollo Theatre met Big Bands. Dat heet nu Lindy Hop, een bruisende swing met voortdurend nieuwe variaties. Je hoeft  niet te kunnen “Lindy Hoppen” om toch compleet uit je dak te swingen.

zondag 27 aug.    19.00 u.
Patski’s Bday Show!

De 8Bahn resident is vandaag jarig en nodigt iedereen te komen dansen in de Spiegeltent. Patski speelt 4 uur lang met andere top-acts. Wie dat zijn blijft geheim.

Elke avond na het hoofdprogramma GOLDEN OLDIES DISCO PARTY
Omdat ze het niet kunnen laten gaan een ex-Arnhemse manager van enkele legendarische bands en zijn vaste technicus een paar keer per maand op pad met tip-top geluid, mooi functioneel licht en een hoop golden oldies van o.a. Tina Turner, Meat Loaf, Blues Brothers, Boney M, Grease, Long Tall Ernie & The Shakers, Saturday Night Fever, The Trammps, Kool & The Gang, Status Quo, The Rolling Stones en The Beatles. Heeft u een wel heel speciaal "eigen" liedje? Laat dat dan vooraf even weten (info@goldenoldiesdiscoparty.nl), dan nemen ze die gegarandeerd mee!

elke dag restaurant
Bliksem Vers
Tijdens de SonsbeekTheaterAvenue kan het publiek mee-eten in het artiestencafé.
Tussen 16.00 en 20.00 uur elke dag een andere maaltijd voor 5 bonnen.
In de week er na, tijdens het Spiegeltentfestival, is de spiegeltent als restaurant Bliksem Vers open van 16.00 tot 19.00 uur. Maak uw keus uit het aanbod van Bliksem Vers. Online bestellen kan dan ook.
www.bliksemvers.nl. (niet op donderdag)

De Spiegeltent
Een spiegeltent is een ronde kiosktent met een bijzondere façade. Deze geeft toegang tot een danssalon met een houten dansvloer, omringd door intieme nisjes waar men kan zitten. De prachtige geslepen art-deco spiegelpanelen in de nisjes en spiegelpilaren rond de dansvloer geven de tent zijn naam. De romantische sfeer ontstaat verder door het rode pluche, de gekleurde glas-in-lood ramen en de indrukwekkende stoffen ‘hemel’ met zijn kroonluchter. Naast de ingang is een bar, waar men een goed biertje tapt. Alle originele spiegeltenten komen uit België. Rond 1900 trokken honderden spiegeltenten rond, toen nog met paard en wagen, tussen jaarmarkten en kermissen.
In de jaren 80 streek in Arnhem de spiegeltent jaarlijks neer op de plek van de Stokvishal en bij de Kunst- academie. 25 jaar geleden nam Paul Wijtvliet de organisatie ervan over. Tot 1998 stond de spiegeltent achter Musis Sacrum. Vanaf 1999, met de eerste SonsbeekTheaterAvenue, kwam er voor het eerst een spiegeltent naar het Sonsbeekpark. Daarna, tot 2010, stond de tent in Malburgen, een enkele keer bij Musis en nog enkele keren op de SonsbeekTheaterAvenue. En nu in 2017 dus nóg een keer! Voor het laatst…...?

locatie: De Spiegeltent Salon Perdu staat op het basketbalveld in het Sonsbeekpark nabij de StadsVilla, ingang Apeldoornseweg 73.

Spiegeltenten worden gebouwd door de Firma Van Rosmalen uit Vuren.  www.spiegeltent.nl

donderdag 17 aug.
18.00 uur - opening gratis
20.00 uur - Pieter Post
21.30 uur - Pieter Post
23.00 uur - Golden Oldies Disco

vrijdag 18 aug.
17.00 uur - Avenue-aperitief gratis
20.00 uur - Enge Buren - € 10
22.00 uur - De Grote Drie - € 10
23.00 uur - Golden Oldies Disco

zaterdag 19 aug.
17.00 uur - Avenue-aperitief - vrij entree
20.00 uur - Enge Buren - € 10
22.00 uur - De Grote Drie - € 10
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis

zondag 20 aug.
14.00 uur - verrassingsprogramma gratis
20.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis

dinsdag 22 aug.
20.00 uur - Introdans, Toontje Lager - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis

woensdag 23 aug.
14.00 en 15.30 uur - workshop Introdans gratis
20.00 uur - Introdans, Broken Brass Ensemble - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis    

donderdag 24 aug.
20.00 uur - Introdans, Sven Ratzke - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis

vrijdag 25 aug.
17.00 uur - Arnhems Nieuwscafé gratis
20.00 uur - Introdans, HGO Brass - € 15
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis

zaterdag 26 aug.
16.00 uur - Tango Flor de Fango gratis
20.00 uur - Arnhem Avond  met Top 2000 - € 7 / 9*
23.00 uur - Golden Oldies Disco Party gratis

zondag 27 aug.
12.00 uur - Thompson Bigband gratis
14.00 uur - Hopla! Lindy Hop dansen gratis
19.00 uur - Patski’s Bday Show! *

organisatie: Buro Paul Wijtvliet
voorverkoop: www.wijtvliet.nl   www.sonsbeekfestival.nl  
www.sonsbeektheateravenue.nl
kassa aan de Spiegeltent

 


soort: cabaret circus dans muziek muziektheater kinderen theater
speeltijden: 17 t/m 27 augustus
website: www.facebook.com/spiegeltentfestival/
lokatie: Spiegeltent Basketbalveld