Vincent Bijlo

POSTtheater Eindejaarsconference

Eindejaarsconference

Het is uiteraard nog lang niet zover, maar toch spelen we in Park Sonsbeek in augustus al gedeeltes uit onze oudejaarsshow.

Waar denk je aan bij 2018? Aan lekken natuurlijk, aan hacken en aan opstappen. Aan het nieuwe bedrijf van Halbe Zijlstra, DatsjaReizen. Daar kun je vakanties boeken naar plaatsen waar je niet heengaat. Je blijft thuis en toch ben je er geweest. De ideale oplossing voor het oprukkende massatoerisme.

Je denkt aan Facebook, aan de opgestoken duimpjes, of middelvingertjes. Steeds meer mensen vindenhetnietmeerleuk.

Je denkt aan blote, gehackte handbalsters, die gezellig een dagje naar de sauna gingen.

Aan Trump, aan Kim, aan Moon, aan de vrede die zo dichtbij kwam. Aan de Russische beer, de januaristorm, aan Sven Kramer die de 10 kilometer niet won, dat is 2018. En we zijn nog maar op driekwart!

Ik laat me in deze conference inspireren door de rust van de bomen. Ik praat er  mijn hele leven al mee. Prinses Irene heeft het van mij. Op het blindeninstituut deed ik dat al. Daar stond een boom, midden op het speelveld, naast de wip. Ik botste er wel 100 keer keihard tegenop. Gevloekt heb ik tegen die boom, gescholden, er kwam een taal uit mijn mond die de reaguurders van vandaag de dag niet uit hun qwerty's kunnen roffelen. Ik was niet de enige die tegen die boom opliep. De stam vertoonde diepe groeven van een eeuw blinden. De pijnboom, werd de boom genoemd.


soort: cabaret
duur: 40 minuten
doelgroep: 16+
speeltijden: zat 16:00
prijs: €10,-
website: www.posttheater.nl
lokatie: 12 Theatertent op het Basketbalveld