De Zingende Zeemeerminnen

De Nachtegaal

Waar hebben de Zingende zeemeerminnen zo mooi leren zingen?
De Zingende Zeemeerminnen spelen  het prachtige sprookje: De Nachtegaal van H. C. Andersen. Met tekst van Martine Bijl en muziek van Mareike Lenz

De Zingende Zeemeerminnen maken korte voorstellingen voor kinderen en volwassenen voor festivals en op locatie. De zeemeerminnen betoveren hun publiek met zielstrelende melodieën, feeërieke kostuums en smakelijke sprookjes.
Sopranen Tenar van Kooten Niekerk en Jennifer van der Hart  zongen al voor hun conservatoriumstudies samen in muziektheatervoorstellingen.
Een paar jaar geleden sloeg hun fantasie op hol tijdens het zingen van een Purcell-duet en waren de Zingende Zeemeerminnen geboren.
Inmiddels zijn Wieke de Keijzer en Anne Ermens ook vaak als zeemeermin te zien.
In hun voorstellingen bundelen deze waternimfen hun talenten en ervaring met verrassend, welluidend en soms hilarisch resultaat.

De staarten van de zeemeerminnen, de kostuums, rekwisieten en dieren uit De Nachtegaal en De Kleine Zeemeermin zijn gemaakt door Susanne Hurenkamp.
 De zeemeerminnen werken met regisseurs Joop van der Linden, Isil Vos en Laetitia Trimbos.
Al voor hun conservatoriumstudies zongen Tenar, Wieke, Anne en Jennifer samen in muziektheaterproducties. De Zingende Zeemeerminnen geeft hun langdurige samenwerking een bijzonder leuk vervolg.
 


soort: kinderen
duur: 30 minuten
doelgroep: 3+
speeltijden: zat 15:00, 16:00, 17:00 (zondag Het Ei)
prijs: €3,50
website: www.zingendezeemeerminnen.nl
lokatie: 25