Geminga

PARK OPEN STAGE live@SonsbeekTheaterAvenue

GEMINGA | hypnotiserende triphop, jazz en elektronica

De hypnotiserende triphop, jazz en elektronica van het eigenzinnige Nijmeegse muziekgezelschap Geminga richt zich rechtstreeks tot het hart van de luisteraar. De songs voeren je mee naar dromerige sferen, met invloeden van Pink Floyd, Suzanne Vega en Portishead. Om je vervolgens wakker te schudden met elektronische beats die doen denken aan Björk, Talking Heads en Prince.
Intens, eigenwijs en urgent. Dat is waar Geminga voor staat. Of het nu gaat om een ‘ordinaire’ popsong of een artistieke compositie voor een choreografie, in het Nederlands, in het Engels of in een zelfbedachte taal. De inhoud telt. In 2016 kwam het debuutalbum van Geminga uit, getiteld BIPOLAR. Eind 2019 verschijnt het tweede album.
Het kloppend hart van Geminga wordt gevormd door muzikale duizendpoot JP Pino en vocalist / filosoof Claudia Cathérine. Afgelopen jaren werkten zij onder de naam Geminga samen met verschillende muzikanten, producers, dansers, (video)kunstenaars en designers.

JP Pino studeerde jazz gitaar aan de Schumann Akademie in Utrecht, en bij de Duitse kunstenaar en jazz gitarist Uli Kürner. Hij was zanger, gitarist en bandleider bij verschillende bands, zoals Frugifer en Revolution 9. Met de funkbands Groove Syndicate en Octave PussY bracht hij meerdere albums uit. In 2016 pakte hij zijn trompetstudie weer op en sindsdien speelt hij als trompettist bij het Arnhemse ambient/artrock gezelschap La Zona.

Claudia Cathérine is filosoof en vocalist. Vanaf haar tienerjaren schrijft ze haar eigen liedjes. In 2015 richtte ze de Stichting Filosofie & Maatschappij op, waarmee ze jarenlang filosofische cafés organiseerde in Nijmegen. Ze studeerde jazz aan de Schumann Akademie en bij jazzvocalist Ronald Douglas.

Claudia Cathérine - vocals, beats
Jean-Paul Pino - guitars, trumpet, vocals
Mark Toornvliet - percussion, vocals
Michel Martis - percussion, vocals
Rolf de Thouars - bass
 


soort: muziek
speeltijden: zaterdag 17:30 u
prijs: gratis toegankelijk
website: www.geminga.nl
lokatie: 28 PARK OPEN STAGE