Ayesha

PARK OPEN STAGE live@SonsbeekTheaterAvenue

Natuurlijkheid, dat is kenmerkend voor het optreden van Ayesha. Zij straalt door te verhalen met haar warme indrukwekkende stem en haar teksten en compositie. Recht in het hart raken haar pure, betoverende interpretaties. Zij is een storyteller: je bent genegen elk woord van haar te geloven en je mee te laten voeren door een song of even makkelijk door een hele voorstelling. Haar stem heeft soms het stralend-krachtige van een Aretha Franklin, soms het warme en speelse van een Ella Fitzgerald, maar vooral altijd het  geluid van Ayesha zelf. Een stem, soms als een klok, soms als een belletje neemt je mee op reis naar jouw emotie… Een  warme en verrassende werveling van jazz, pop en soul verpakt in prachtige, pure liedjes.


De band is opgericht door Ayesha de Groot en Jan Flubacher in 2011. Hun EP ‘Preface’ en het Album " Birds Don't Talk"(verkrijgbaar bij Kroeze in Arnhem) ontvangt  lovende kritieken, zowel nationaal als internationaal.
Ze maken indruk met hun live optredens bij  Radio6 Soul&Jazz, Omroep Gelderland, Omroep Friesland, OBA-live en zijn te gast bij onder andere; "Dit is de nacht" (radio 1), Mijke&Co en Eerst Jaap, Live uit lloyd rtv Rotterdam.
Hun  kerstlied ”Little Christmas Song”  werd wereldplaat bij radio 5, en voor de Song ”Surrender” gingen ze de samenwerking aan met fotograaf en filmer Menno van der Meulen en danser Haico van Dijk(155)

Ayesha de Groot-  zangeres en actrice,
Haar leven op het podium start al vroeg op 11 jarige leeftijd, met achtereenvolgend dans en theater. Ze kiest uiteindelijk voor muziek en zingen. Daarbij verrast ze menigeen met haar grote stemgeluid en sterke podiumuitstraling. Ze vind haar eigen weg binnen de jazz- en pop en soulmuziek. Het schrijven van eigen werk loopt als een rode draad door alle disciplines. Als noodzaak om verhalen te vertellen. Met in haar rugzak gecombineerd de oosterse wijsheid en westerse filosofie. Met haar warme en pure stem maakt ze de vertaalslag van woorden naar muziek.


Jan Flubacher Contrabassist en Multi instrumentalist
In 2000 met een master-degree afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Sindsdien is hij werkzaam als uitvoerend musicus in tal van Ensembles in Nederland  en Duitsland, als componist/arrangeur en heeft als docent gewerkt bij o.a. ArtEZ, JIN en Kunstbedrijf, de voorganger van de Muziekmakerij.

 


soort: muziek
speeltijden: zondag 20:00 u
prijs: gratis toegankelijk
lokatie: 28 Park Open Stage