Frank Groothof

Baba Jaga (Hans en Grietje)

Baba Jaga en de jongen die wilde leren toveren is een vrije bewerking van het aloude sprookje van de gebroeders Grimm en in Groothof’s versie een toegankelijk en meeslepend sprookje geworden over wat je allemaal kunt verliezen op jacht naar macht, roem en rijkdom.
Een thema van alle tijden maar juist nu heel actueel, gebaseerd op het verhaal van Goethe’s Faust die een pact met de duivel sluit.

Synopsis: Hans wil net zo rijk en beroemd worden als Robbie Williams of Johnny Depp. Maar als zijn vader uitlegt dat hij daarvoor jarenlang heel hard zal moeten werken, besluit Hans naar een heks te gaan die aan de andere kant van de berg in het woeste woud woont. Misschien kan zij hem wel goud leren maken. De heks vraagt echter wel een vreemde prijs voor de kennis van het maken van goud . . . zijn schaduw!
Gaandeweg komt Hans er achter dat zijn schaduw zijn ‘ziel’ is en dat hij zonder die schaduw voor eeuwig een slaaf van de heks zal blijven.
In een schier onmogelijk gevecht probeert hij zijn vrijheid weer terug te krijgen . . .

 

Hieronder kunt u naar de ticketshop voor het gehele programma van de Spiegeltent dus ook voor deze voorstelling van Frank Groothof!


soort: muziektheater kinderen
duur: 60 minuten
doelgroep: 6+
speeltijden: zaterdag 15:00 uur
prijs: €10,-
lokatie: 1 - Spiegeltent IDOLIZE