Frank Groothof

Peer Gynt

Frank Groothof vertelt, zingt en danst het verhaal van Peer Gynt. Samen met Ries Moonen bewerkte hij de tekst van Henrik Ibsen tot een spannend verhaal. De muziek van Grieg heeft hij op enkele coupures na in tact gelaten. Gerard de Bruyne tekent live tijdens de voorstelling op een groot scherm.

Een vrijbuiter
De jonge Peer Gynt  voelt zich gevangen in zijn dorp, waar iedereen op hem let en zich met hem bemoeit. Hij wil niets weten van werk of een vak leren. Hij wil avonturen beleven, dansen en vrolijk zijn! Hij vindt zijn leven maar saai en is lekker aan het puberen. Op de bruiloft van zijn vriend Matz, ontmoet Peer een meisje, Solvejg, en vraagt haar ten dans. Maar zij mag van haar vader niet met Peer dansen en Peer zet het op een drinken. Stomdronken schaakt hij dan maar de bruid. Eenmaal in de bergen stuurt hij de bruid weer terug omdat hij Solvejg niet kan vergeten.
In zijn dorp kan hij zich voorlopig niet meer vertonen, dus hij zwerft een tijdje in de bergen en in zijn fantasie beleeft hij spannende avonturen. Na vele omzwervingen keert hij terug naar zijn dorp. Zal Solvejg hem zijn vergeten of niet?

Hieronder kunt u naar de ticketshop voor het gehele programma in de Spiegeltent. Dus ook voor deze voorstelling van Frank Groothof!

 


soort: muziektheater kinderen
duur: 60 minuten
doelgroep: 6+
speeltijden: vrijdag 15:00 uur
prijs: €10,-
lokatie: 1 - Spiegeltent IDOLIZE