Midden van Nergens

Lifeline

“En toen kwam jij. Je zoeklicht lokte me, je haalde me aan boord, droogde me af en kleedde me aan, verwarmde me in de kajuit, nam me mee naar je eiland, deed me het kille water vergeten en … knipte de lijn door. Mijn levenslijn. Die zou ik toch niet meer nodig hebben, op het land, op jouw eiland. Zo suste je, zo wilde ik - drenkeling op het droge - maar al te graag geloven.”  

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je verder bent afgedreven van het vaste land dan je lief is door de sturing van een partner, vriend of familielid? Ben je wel eens uit liefde in het diepe gesprongen om daarna te beseffen dat de persoon in wie je een reddingsboei zag, je eigenlijk kopje onder duwt? Manipulatie kan zich soms verdomd goed vermommen als liefde.

Theatercollectief Midden van Nergens voert het verhaal op van de ontluikende liefde tussen Bo en Sam. Eerst is Sam smoorverliefd op Bo, maar gaandeweg verschijnen de barstjes in het droombeeld. Terwijl Sam steeds verder Bo’s wereld ingezogen wordt, trekt de Realiteit de andere kant uit. Hun relatie moet herkenbaar en invoelbaar zijn, zowel in de mooie momenten als de moeilijke. Doordat ook de voorstelling steeds ruwer en abstracter wordt, glijdt het publiek als het ware met Sam mee de relatie in, tot en met de isolatie van zelf en omgeving aan toe.

De titel 'Lifeline' is een toespeling naar situaties waarin de buitenwereld steeds verder uit het zicht verdwijnt, maar misschien nog net als laatste redmiddel binnen je bereik is. De drie makers putten uit persoonlijke ervaringen, maar proberen deze onderling te delen. De rollen draaien dan ook steeds door, om nog maar eens te benadrukken dat ook manipulatie geen eenzijdig verhaal is. Een leuke bijkomstigheid is dat de relatie tussen Bo en Sam zo steeds nieuwe vormen op het seksuele spectrum aanneemt.

'Lifeline' brengt het gevoel van realiteitsverlies en afzondering in woord en beeld op het podium. Het is een voorstelling met wisselende rollen, humoristische en muzikale intermezzo's, toenemende vervreemding en een einde waar je even stil van wordt. Wat blijft er over, de liefde of de werkelijkheid?


 


soort: muziektheater
duur: 40 minuten
doelgroep: 14+
speeltijden donderdag: 14:30 | 16:45 | 19:00 | 21:15 uur
speeltijden vrijdag: 14:30 | 16:45 | 19:00 | 21:15 uur
speeltijden zondag: 17:00 | 18:00 uur
prijs: €4,-
website: collectiefmiddenvannergens.com
lokatie: 13 - Tent