Nicole & Martin

Wassilissa

Een jong meisje Wassilissa woont met haar vader, stiefmoeder en twee stiefzussen in een oude hut aan de rand van het bos. De stiefmoeder en haar dochters benijden Wassilissa om haar schoonheid en vlijt. Ze pesten en kwellen haar en dwingen Wassilissa de moeilijkste en vuilste klusjes op te knappen. Maar ze weten niet dat ze hulp krijgt van een pop die ze van haar moeder heeft gekregen voordat die stierf.

Op een dag wordt Wassilissa het bos ingestuurd om vuur te halen bij de gevreesde heks Baba Jaga. Baba Jaga belooft dat ze haar het vuur zal geven als ze een aantal moeilijke opdrachten kan uitvoeren. Met de steun van haar pop voltooit Wassilissa al het opgedragen werk en de oude heks kan niet anders dan haar woord houden, waarop Wassilissa een schedel ontvangt waarin altijd vuur brandt. Ze keert terug naar huis en wordt eerst hartelijk verwelkomd omdat ze thuis geen licht of vuur hebben gehad sinds Wassilissa is vertrokken, maar dit verandert al snel weer terug naar de manier waarop ze eerder werd behandeld.

Maar de schedel met zijn magische vuur en brandende ogen straft de stiefmoeder en stiefzussen en schroeit ze tot as voor hun onrecht. De tijd verstrijkt en met de hulp van haar pop wordt Wassilissa een heel goede weefster. Al snel laat zelfs de tsaar zijn kleren door haar weven en wordt hij hevig verliefd op haar. Ze trouwen en leven nog lang en gelukkig als tsaar en tsarina.

Reizend theatergezelschap Nicole & Martin trekken kriskras door het continent, wonen in houten caravans, zetten hun prachtige Witte Tent op en vertellen magische verhalen van Grimm. In de beroemde Witte Tent komen de wereld van theater en sprookjes tot leven. Bekroonde meesterwerkshows combineren kippenvel, vertelling, muziek, dans, jongleren, acrobatiek, gelach en wilde verbeelding voor het hele gezin.


soort: circus muziektheater kinderen theater
duur: 70 minuten
doelgroep: 5+
speeltijden donderdag: 15:00 uur | Bremer Stadsmuzikanten
speeltijden vrijdag: 15:00 uur | Wassilissa
speeltijden zaterdag: 15:00 uur | Hans en Grietje
speeltijden zondag: 12:00 | 15:00 uur | Hans en Grietje
prijs: €16,50 volwassene | €10,- kind tot 12 jaar
lokatie: 1 - De ronde witte circustent op het Basketbalveld