Lana van der Brug

Dis is Mie

Wat gebeurt er zodra we landen op de schoot van moeder aarde? Op welk punt werden we te groot voor ons speelgoed? Op welk punt kwamen we erachter dat we niet het persoon zijn geworden dat we wilden worden? DIS IS MIE is een ode aan het innerlijke kind die ons de wijsheid kan geven om met liefde en authenticiteit onze plek op de wereld te claimen.

DIS IS MIE is een gevoelige, eerlijke en toch humorvolle performance op het snijvlak tussen drag en moderne dans. Het verbindt de groeipijn van volwassen worden met kwesties als gender, seksualiteit, en de zoektocht naar authentieke identiteit onder de verwachtingen van een patriarchale en kapitalistische samenleving. Het lichaam wordt een speeltuin waar men vrijelijk kan opgroeien: zo rebelleren wij tegen de projectie van binaire gendernormen door een maatschappij die geld belangrijker vindt dan het creëeren van een wereld vol wonderen. DIS IS MIE viert spel en genot als een radicale daad van verzet voor eenieder die op zoek is naar persoonlijke bevrijding.

De maker en performer, danser Lana Van Der Brug, ontwikkelde een unieke bewegingsstijl die zich perfect leent voor het ontdekken van de vrijheid en mogelijkheden van een menselijk lichaam, bewegend door de wereld. Ze combineert in DIS IS MIE haar originele dansstijl met een moderne kijk op de queer performancekunst van drag, en gebruikt dit om opgelegde normen te bevragen die wij internaliseren tijdens onze weg naar volwassenschap. Op de beats van spoken word-poëzie en muziek vertelt ze het verhaal van haar innerlijke kind, bevrijdt haar en laat haar woekerend groeien.

Credits:
Lana van Der Brug: Concept, choreografie, performance, audiodesign en productie
Lara Verheugen: Script en publiciteitsteksten
Rowan Kievits: Stemacteur
Elinos: Kostuum design
Johan De Koeijer: Set & light design
Benjamin van der veen: Fotografie

 


soort: dans theater overige
duur: 20 minuten
doelgroep: 12+
speeltijden: donderdag t/m zondag
prijs: €7,-
website: instagram.com/lanavdbrug
lokatie: 5 - tent