Nicole & Martin

Sprookjes voorstellingen

Volwassenen €16,50
Kinderen tot 12 jaar €10,00

Reizend theatergezelschap Nicole & Martin uit Zwitserland trekken kriskras door het continent, wonen in houten caravans, zetten hun prachtige Witte Tent op en vertellen magische verhalen van Grimm. In de beroemde Witte Tent komen de wereld van theater en sprookjes tot leven. Bekroonde meesterwerkshows combineren kippenvel, vertelling, muziek, dans, jongleren, acrobatiek, gelach en wilde verbeelding voor het hele gezin.


De Bremer Stadsmuzikanten – Donderdag 17 augustus 15:00 uur
Een ezel, een hond, een kat en een haan zijn oud en moe en voldoen niet meer aan de verwachtingen van hun meester. Een tragisch einde lijkt onvermijdelijk... hé! NO WAY! De vier dieren besluiten te ontsnappen - en ze gaan er met frisse zin vandoor. Ze gaan op weg naar Bremen, waar ze een nieuw leven willen beginnen als stadsmuzikanten. Maar op het pad door het bos ontdekken ze een schuilplaats van rovers. Zullen ze Bremen ooit halen? En hoe krijgen Nicole en Martin het voor elkaar om 8 personages tegelijk te spelen?Wassilissa – vrijdag 18 augustus 15:00 uur
Een jong meisje Wassilissa woont met haar vader, stiefmoeder en twee stiefzussen in een oude hut aan de rand van het bos. De stiefmoeder en haar dochters benijden Wassilissa om haar schoonheid en vlijt. Ze pesten en kwellen haar en dwingen Wassilissa de moeilijkste en vuilste klusjes op te knappen. Maar ze weten niet dat ze hulp krijgt van een pop die ze van haar moeder heeft gekregen voordat die stierf.

Op een dag wordt Wassilissa het bos ingestuurd om vuur te halen bij de gevreesde heks Baba Jaga. Baba Jaga belooft dat ze haar het vuur zal geven als ze een aantal moeilijke opdrachten kan uitvoeren. Met de steun van haar pop voltooit Wassilissa al het opgedragen werk en de oude heks kan niet anders dan haar woord houden, waarop Wassilissa een schedel ontvangt waarin altijd vuur brandt. Ze keert terug naar huis en wordt eerst hartelijk verwelkomd omdat ze thuis geen licht of vuur hebben gehad sinds Wassilissa is vertrokken, maar dit verandert al snel weer terug naar de manier waarop ze eerder werd behandeld.

Maar de schedel met zijn magische vuur en brandende ogen straft de stiefmoeder en stiefzussen en schroeit ze tot as voor hun onrecht. De tijd verstrijkt en met de hulp van haar pop wordt Wassilissa een heel goede weefster. Al snel laat zelfs de tsaar zijn kleren door haar weven en wordt hij hevig verliefd op haar. Ze trouwen en leven nog lang en gelukkig als tsaar en tsarina.Hans & Grietje – zaterdag 15:00 uur en zondag 15:00 uur
We volgen de avonturen van een jongetje en een meisje. De kinderen zijn door hun egoïstische ouders achtergelaten in het donkere bos. Hongerig en koud ontmoeten de onfortuinlijke broer en zus een zeer gastvrije oude vrouw, die een boze heks blijkt te zijn. Ondanks alle tegenslagen vinden ze samen de kracht om de uitdaging waar ze voor staan te overwinnen. Ze ontdekken allerlei schatten, vullen hun zakken en vinden uiteindelijk hun weg terug naar huis. Dit geliefde verhaal zit boordevol heerlijke verrassingen en details.Gelrepas geldt voor deze voorstellingen!


 


soort: circus dans muziek muziektheater kinderen theater overige
duur: 70 minuten
doelgroep: 5+
lokatie: 1 - De ronde witte circustent op het Basketbalveld